Monday, December 31, 2012

Selamat Tahun Baru 2013

Picture Credit : Selamat Tahun Baru 2013

Selamat Tahun Baru 2013, kawan - kawan semua!
Semoga tahun 2013 akan lebih baik daripada tahun ini. In shaa Allah.

Moga dimurahkan rezeki yang berkat.

Moga dikurniakan zuriat yang soleh dan solehah.
Moga diberikan kesihatan yang baik.
Moga sentiasa diberikan keberkatan dalam kehidupan.
Moga jadi manusia yang lebih baik. 
In shaa Allah.

2013 New Year's Resolutions

Picture Credit : Happy New Year 2013

Untuk 2013 ini, resolusi saya ialah nak selesaikan resolusi yang lepas - lepas. ^__^

Resolusi Tahun Baru 2013 saya ialah, jeng, jeng, jeng.
  1. Banyakkan bersenam sekurang - kurangnya 3 kali sehari. (Boleh? =p)
  2. Turunkan berat badan. Buang lemak jahat ni sekurang-kurangnya 10 kg. (Boleh ker ni? Kena juga!)
  3. Banyakkan membaca buku. Sekurang - kurangnya satu buku sebulan. (Buku banyak tak baca lagi)
  4. Sentiasa update blog sekurang - kurangnya satu post sehari.
  5. Simpan duit untuk pergi melancong oversea. (Bila lagi kan?)
  6. Mulakan tabung 'Financial Freedom Fund
  7. To get pregnant. (Usaha tangga kejayaan!)
Setakat ini jer resolusi saya. Kalau ada yang tertinggal, nanti kita tambah lagi yer. Moga - moga dapat dilaksanakan dengan jayanya.

Star Trek The Exhibition


Star Trek The Exhibition
Date :19 Dec 2012 - 31 Mar 2013 
Time : 9 am until 5 pm (close on Fridays).
Venue : Pusat Sains Negara

Website : http://startrek.emsexhibits.com/


Voir Group Fashion and Lifestyle Fair


Voir Group Fashion and Lifestyle Fair
Date : 23 Dec 2012 - 1 Jan 2013
Time : 10 am - 10 pm
Venue : Hall 3, Mid Valley Exhibition Centre

Website : https://www.facebook.com/

Home Finishing and Apparel Fair

Picture Credit : Home Finishing and Apparel Fair

Home Finishing and Apparel Fair
Date : 27 Dec 2012 - 6 Jan 2013
Time : 10 am - 10 pm
Venue : 1 Mont Kiara Mall


Popular Pameran Buku dan Alat Tulis

Picture Credit : Popular Pameran Buku dan Alat Tulis

Popular Pameran Buku dan Alat Tulis

Date : 21 Dec 2012 - 1 Jan 2013
Time : 10 am - 10 pm
Venue : Ruang Legar, Terminal One Shopping Plaza, Seremban

Website : http://www.popular.com.my/

Share Your 2013 Resolution With The World

Picture Credit : New Year Resolutions

Picture Credit : 2013 Resolutions

Esok bermulanya tahun baru 2013. Jadi apa resolusi anda semua? Kalau awak tanya saya, resolusi saya yang lepas - lepas pun tak lepas lagi.  Hehehe. Awak boleh baca resolusi saya di My 2010 New Year's Resolutions. Tapi takperlah, usaha tangga kejayaan! 

Selain itu, anda semua boleh juga share your 2013 resolution with the world. Anda boleh lakukannya di sini.  

Google Tricks : Google Sphere



Google Sphere embeds amazing animations and this time is obviously about a cool sphere which rolls based on your mouse motion creating a cool 3D effect. Find it here

Google Tricks : Do a Barrel Roll



Simply do a Google search for “do a barrel roll” and the entire Google screen will roll for you. The effect is pretty nice and you can see every element going crazy for you.

Google Earth Switzerland


Do you see what I see? It is actually a a mountain zone in Switzerland. Weird isn't it? It was a huge buzz on the internet in 2010. You can check it out here.

Google Tricks : Let Me Google That For You





lmgtfy.com is for all those people who find it more convenient to bother you with their question rather than Google it for themselves.

Google Tricks : Chuck Norris



This is what happened when you search for Chuck Norris.

Google Tricks : Askew



This is one of the google tricks. Simply search for the word "askew." Then you know what I meant. It's funny!

Google Tricks : Google Gravity


One of the hidden tricks in Google is "Google Gravity" where you can play around with elements from the Google website. You can move it, thrown it to all directions. So, let's try. I's fun!

What you need to do is first, enter "Google Gravity" in the search bar. Hit "I'm feeling lucky" (if you have Google Instant enabled, it's on the right hand side of the suggested searches). Then watch your world fall down. 

Google Zeitgeist Hot Searched in 2012 According To Countries


Ini saya copy dari 
Google Zeitgeist.
2012 was a year of big moments, from global games to historical elections and everything in between. With this site, Zeitgeist analyzed over one trillion queries to showcase what the world searched for.
Zeitgeist studied an aggregation of over one trillion searches (or queries) that people typed into Google Search this year. Zeitgeist used data from multiple sources, including Google Trends and internal data tools. Zeitgeist filtered out spam and repeat queries to build lists that best reflect the spirit of 2012.

Itulah serba sedikit penjelasan dari Google Zeitgeist mengenai tahun 2012. Jadi, mari kita lihat senarai - senarai carian mengikut negara. Kalau ada masa bolehlah tengok.

Google Zeitgeist: The World Hot Searched in 2012


Picture Credit2012 Search Trends The World

Sebelum ini saya dah berkongsi carian paling hangat di Malaysia pada tahun 2012. Anda boleh bacanya di sini. Sekarang mari kita lihat senarai carian paling hangat di dunia. Siapa yang kena?

Carian Paling Popular 2012 / Searches
  1. Whitney Houston
  2. Gangnam Style
  3. Hurricane Sandy
  4. iPad 3
  5. Diablo 3
  6. Kate Middleton
  7. Olympics 2012
  8. Amanda Todd
  9. Michael Clarke Duncan
  10. BBB12
Gambar Paling Popular 2012 / Images
  1. One Direction
  2. Selena Gomez
  3. iPhone 5
  4. Megan Fox
  5. Rihanna
  6. Justin Bieber
  7. Harry Styles
  8. Minecraft
  9. Nicki Minaj
  10. Katy Perry
Atlit Paling Popular 2012 / Athletes
  1. Jeremy Lin
  2. Michael Phelps
  3. Peyton Manning
  4. McKayla Maroney
  5. Junior Seau
  6. Sarah Burke
  7. Tom Daley
  8. Lance Armstrong
  9. Mario Balotelli
  10. Ryan Lochte
Peristiwa Paling Popular 2012 / Events
  1. Hurricane Sandy
  2. Kate Middleton Pictures Released
  3. Olympics 2012
  4. SOPA Debate
  5. Costa Concordia crash
  6. Presidential Debate
  7. Stratosphere Jump
  8. Penn State Scandal
  9. Trayvon Martin shooting
  10. Pussy Riots
Orang Paling Popular 2012 / People
  1. Whitney Houston
  2. Kate Middleton
  3. Amanda Todd
  4. Michael Clarke Duncan
  5. One Direction
  6. Felix Baumgartner
  7. Jeremy Lin
  8. Morgan Freeman
  9. Joseph Kony
  10. Donna Summer
Filem Paling Popular 2012 / Feature Films
  1. The Hunger Games
  2. Skyfall
  3. Prometheus
  4. The Avengers
  5. Magic Mike
  6. John Carter
  7. Ek Tha Tiger
  8. Paranormal Activity 4
  9. Taken 2
  10. Dark Shadows
Siri TV Paling Popular 2012 / TV Shows
  1. BBB12
  2. Avenida Brasil
  3. Here Comes Honey Boo Boo
  4. The Voice
  5. American Idol
  6. Game of Thrones
  7. Homeland
  8. Revenge
  9. Cheias de Charme
  10. Carrossel
Artis Paling Popular 2012 / Performing Artists

  1. Whitney Houston
  2. Michael Clarke Duncan
  3. One Direction
  4. Donna Summer
  5. Lana Del Rey
  6. Carolina Dieckmann
  7. Dirk Bach
  8. Carly Rae Jepsen
  9. Michel Telo
  10. LMFAO
Gadget Paling Popular 2012 / Consumer Electronics

  1. iPad 3
  2. Samsung Galaxy S3
  3. iPad Mini
  4. Nexus 7
  5. Galaxy Note 2
  6. Play Station
  7. iPad 4
  8. Microsoft Surface
  9. Kindle Fire
  10. Nokia Lumia 920
Penerbangan Paling Popular 2012 / Airlines

  1. Southwest Airlines
  2. United Airlines
  3. American Airlines
  4. Delta Airlines
  5. Air France
  6. Lufthansa
  7. British Airways
  8. JetBlue
  9. Air Canada
  10. US Airways
Google+ Hashtags Paling Popular 2012
Video Paling Popular 2012

  1. Gangnam Style
  2. Somebody That I Used to Know by Walk off the Earth
  3. KONY 2012
  4. Call Me Maybe featuring Justin Bieber
  5. Obama vs. Romney Epic Rap Battles of History
  6. A Dramatic Suprise on a Quiet Square
  7. Why You Asking All Them Questions?
  8. Crystallize by Lindsey Stirling
  9. Facebook Parenting: For the Troubled Teen
  10. Felix Baumgartner's Supersonic Free Fall

Google Zeitgeist : Malaysia Hot Searched in 2012

Picture Credit : 2012 Search Trends in Malaysia

Ini adalah senarai carian paling popular di Malaysia pada tahun 2012. Mari kita lihat senarainya.

Carian Paling Popular 2012 / Searches
  1. SAPS
  2. Gangnam Style
  3. 9GAG
  4. Proton Preve
  5. Zalora
  6. Zerg Rush
  7. Rotikaya
  8. Adam Dan Hawa
  9. SPLG
  10. Bersih 3.0

Orang Paling Popular 2012 / People
  1. Whitney Houston
  2. Jeremy Lin
  3. Shila Amzah
  4. Izwan Pilus
  5. Uncle Seekers
  6. Ustaz Azhar Idrus
  7. Adele
  8. Sheila Marcia
  9. One Direction
  10. Amanda Todd

Lagu Paling Popular 2012 / Songs
  1. Oppa Gangnam Style - PSY
  2. Anak Kampung - Jimmy Palikat & One
  3. Sudah Cukup Sudah - Nirwana Band
  4. Untuk Dia - Sleeq & Najwa Latif
  5. Payphone - Maroon 5
  6. Kosong - Najwa Latif
  7. Aku Suka Dia - Ainan Tasneem
  8. Ombak Rindu - Hafiz & Adira
  9. Muara Hati - Hafiz & Ct Nurhaliza
  10. Cinta Muka Buku - Najwa Latif

Siri TV Paling Popular 2012 / TV Shows
  1. Upin dan Ipin
  2. Boboiboy
  3. Ultraman
  4. Running Man
  5. Adam Dan Hawa
  6. Tom And Jerry
  7. Ben 10
  8. Money Drop
  9. Power Rangers
  10. Doraemon

Atlit Paling Popular 2012 / Athlete
  1. Lee Chong Wei
  2. Jeremy Lin
  3. Cristiano Ronaldo
  4. Lionel Messi
  5. Robin Van Persie
  6. Lin Dan
  7. Roger Federer
  8. Maria Sharapova
  9. Usain Bolt
  10. Fernando Torres

Team Bola Sepak Paling Popular 2012 / Sports Teams
  1. Arsenal
  2. Manchester United
  3. Liverpool
  4. Chelsea
  5. Real Madrid
  6. Manchester City
  7. Barcelona
  8. QPR
  9. Kelantan
  10. Tottenham Hotspur

Soalan Paling Popular 2012 / What is..?
  1. What is Gangnam
  2. What is SOPA
  3. What is Yolo
  4. What is lynas
  5. What is Instagram
  6. What is swag
  7. What is love
  8. What is internet
  9. What is VPN
  10. What is Android

Tempat Percutian Paling Popular 2012 / Travel Destination
  1. Legoland Malaysia
  2. Sunway Lagoon
  3. Langkawi
  4. Cameron Highland
  5. Universal Studios Singapore
  6. Kuala Lumpur
  7. Genting Highland
  8. Singapore
  9. Penang
  10. Melaka

Gambar Paling Popular 2012 / Image Searches

  1. Morning
  2. Happy Birthday
  3. Birthday Cake
  4. Love Quotes
  5. Roses
  6. Birthday Wishes
  7. Malaysia
  8. Love
  9. Cartoon
  10. Background

Makanan dan Minuman Paling Popular 2012 / Foods and Drinks
  1. Coffee
  2. Pizza Hut
  3. KFC
  4. Dominos
  5. Mcdonald'S
  6. Chatime
  7. Secret Recipe
  8. Starbucks
  9. Pretzel
  10. Jack And Jill

Jenama Fashion Paling Popular 2012 / Fashion Labels
  1. Coach
  2. Louis Vuitton
  3. Gucci
  4. Burberry
  5. Longchamp
  6. Prada
  7. Chanel
  8. Zara
  9. Adidas
  10. Victoria'S Secret

Smartphones Paling Popular 2012 / Smartphones
  1. Samsung Galaxy S3
  2. iPad 3
  3. iPad Mini
  4. Samsung Galaxy Note 2
  5. iPhone 4S
  6. HTC One X
  7. Samsung Galaxy Y
  8. Samsung Galaxy Ace
  9. Samsung Galaxy S2
  10. Samsung Galaxy W

Kereta Paling Popular 2012 / Car Models
  1. Nissan Almera
  2. Toyota 86
  3. Proton Prevé
  4. Hyundai Elantra
  5. Mitsubishi Mirage
  6. Toyota Prius C
  7. Mazda Cx5
  8. Toyota Avanza
  9. Honda Civic
  10. Proton Exora Bold

Blog Paling Popular 2012 / Blogs
  1. Beautifulnara
  2. Rotikaya
  3. Oh Bulan
  4. Papagomo
  5. Blog Serius
  6. Malaysia Chronicle
  7. Paultan
  8. Anak Sungai Derhaka
  9. Kari Ngeri
  10. Media Malaya

Doodle.ly : Doodlers Community



Doodlely is a social sketchpad for you to doodle and share with. It’s easy. Fun. Free. and super awesome.

I stumble to this website when I was googling about doodles. Doodle.ly is like a social networking where everyone around the world share their doodles. There are a lot of talented doodlers. One doodle that caught my attention is this! She's from Indonesia and her blog is http://lilipoetz.blogspot.com/


Picture Credit : By ppratiwi

Sunday, December 30, 2012

What Is Doodle?

Picture Credit : Doodle

According to dictionary, doodle means to draw or scribble idly. Atau dalam bahasa mudahnya, mengikut kata jomsurf, doodle ni lukisan atau lakaran yang tiada motif. Dalam bahasa Melayu dipanggil coretan atau conteng.

Doodle boleh jadi abstrak dan kadang-kadang menggambarkan apa yang kita sedang fikir. Biasanya, masa sekolah dulu, suka menconteng di buku latihan, buku catatan meeting dan ada sesetengah tu kat dinding rumah pun jadi. 


Dulu masa study, saya suka conteng buku kuliah saya. Even masa meeting especially bila meeting was conducted dalam bahasa Cina, mulalah saya akan start doodling. ^__^ 
Itu kalau doodle di kertas, buku dan sebagainya. 

Picture Credit : fizgraphic

Doodle pun boleh dibuat menggunakan software contohnya Adobe Photoshop. Ini salah satu contoh doodle yang sangat comel! Budak - budak sekarang memang sangat kreatif kan. Boleh singgah di blog fizgraphic untuk tutorial yer.

Gambar Majlis Pernikahan Khairul Fahmi Che Mat dan Liuniey

Sumber : Beautifulnara , THR

Gambar majlis pernikahan pasangan Apek dan Liuniey. Semoga berbahagia sampai ke syurga, Khairul Fahmi Che Mat (Apek) dan Nur Eilunie Natasha (Liuniey). Boleh tengok lagi di  THR atau di Beautifulnara


Picture Credit: THR  

Picture Credit: THR 


Picture Credit: THR 

Selsema, Demam, Batuk

Picture Credit : Saya demam, cikgu

Cuti Krismas baru - baru ini, saya selsema, demam dan batuk. Jadi tak dapat lah saya nak berblog seperti biasa. Pada masa yang sama, haid saya sudah lambat hampir seminggu.

Seperti biasa, saya mengharapkan satu berita gembira. Malangnya setelah diperiksa di klinik dan 2 kali buat pregnancy test, saya belum lagi berjaya hamil.

Saya redha. Mungkin belum lagi rezeki saya untuk memperolehi zuriat. Moga - moga, tahun 2013 ada berita gembira buat kami berdua. In shaa Allah.

Sunday, December 23, 2012

Giveaway Butterscarves: "Style Your Scarves"

Wallawaey, tudung - tudung yang menarik! I like ^__^
Jom join Giveaway Butterscarves: "Style Your Scarves" ramai - ramai.

Mari kita tengok cara - caranya.


Picture : Banner GA


Picture : Rabia Sensei 2008

Saturday, December 22, 2012

Bloglist Setahun Dari ciklaili.com

Picture Credit : Bloglist Setahun Dari ciklaili.com

Wah, menariknya! Jom join bloglist Cik Laili ^__^ 

Cik Laili dengan besar hatinya ingin membuka senarai bloglist dan ia akan kekal di blognya selama setahun (hingga 31 Disember 2013). Tujuan bloglist ini dibuka adalah untuk memberi peluang kepada para blogger untuk mempromosi blog di blog Cik Laili disamping berkenal-kenalan dengan blogger lain.

Jom kita tengok apa syarat - syaratnya!


Ada 2 langkah mudah untuk menyertai bloglist ini :

1) Buat satu entri dengan tajuk "Bloglist Setahun Dari ciklaili.com".

Tuliskan apa saja tentang diri dan blog anda. Di dalan entri tersebut linkkan sekali mana-mana entri di blog ciklaili.com yang anda suka. Anda juga boleh nyatakan cadangan penambahbaikan untuk blog beliau.

Contoh : "Saya suka dengan entri Bonus Raya Berganda."

Tinggalkan URL entri anda tersebut di ruangan komen di Cik Laili

2) Like fanpage ciklaili.com.



Itu saja. Mudah, kan?

Okay, mari kita jawab soalan pertama. Copy paste dari blogger profile yang pernah saya reka dulu. ^___^

Well, obviously, I'm not FHM's Girl next door. Nothing unique about me, physically. I'm just a typical Malaysian girl who just happens to have an interest in writing. To be specific, blogging - writing in a blog. I like to share everything that I had read, saw, experience, opinion, thought that happened in daily life. Practically almost everything! Maybe because I'm a teacher who like to talk non-stop and share everything to the world as if like giving a lecture to the world. Nurturing everyone who hungers the knowledge. I love to write. I love to share. Well, sharing is caring, isn't it? And I do care about the world. I do care about everything that happens around us. I care that's why I share. Don't we? 

Haha, speaking London pulak yer. Abaikan sahaja. In short, saya ini orang biasa - biasa jer yang cuma mahu memeriahkan lagi dunia blogger.

Ada beberapa sebab kenapa saya suka blog Cik Laili. Antaranya ialah panduan - panduan yang dia sudi kongsi dengan semua blogger.

Panduan Guru
Antara sebabnya, Cik Laili  adalah seorang pendidik seperti saya. Jadi Cik Laili banyak share mengenai isu - isu pendidikan. Lagi pun saya guru baru. Banyak yang perlu saya tahu. Sebagai contoh, Takwim Persekolahan Tahun 2013. Kenalah ambik tahu pasal waktu sekolah, waktu cuti dan sebagainya kan. Penting ni!

Panduan Kehamilan
Lagi satu reason kenapa saya suka pasal blog Cik Laili ni kerana dia ada share pasal panduan kehamilan. Antaranya, Tanda-Tanda Bersalin Dan Doa Yang Perlu Diamalkan. Memang sesuai dengan saya yang tengah belajar menimba ilmu tentang bab - bab ini. Manalah tahu Allah bagi rezeki untuk saya dan suami. At least saya dah bersiap sedia dengan ilmu di dada. 

Banyak lagi sebenarnya tapi tak sempat nak explore. ^___^ Kalau nak tahu lebih banyak lagi, bolehlah singgah di blog Cik Laili.
 

Friday, December 21, 2012

1st Give Away By CIKJI

Picture Credit : 1st Give Away By CIKJI

Jom join segmen "1st Give Away By CIKJI"

Syarat - Syarat

1. Jemput follow cikji dan blog sponser JAAkechik (tiada paksaan)
2. Mesti like Bawal Suzishop Page
3. Buat entry '1st give away by CIKJI'.

Copy picture di atas dan link ke sini. Tinggal link entry anda di ruangan komen.

Expired: 31 Disember 2012

Ada hadiah-hadiah menarik menanti anda.

p/s : Berminat gak buat segmen - segmen macam gini. Tapi ada ker orang nak join segmen saya? Huhu T_T

Thursday, December 20, 2012

Run 4 Your Life in MSMW Style Contest

Picture Credit : Run 4 Your Life in MSMW Style Contest

Run 4 Your Life in MSMW Style!

Yes, take part in Social Media Running-Man-like hunt now.

Prizes worth RM10,000 to be won!

Go hunting & get hunted here 


Big Bad Wolf Shopping Pose Contest

Picture Credit : Big Bad Wolf Shopping Pose Contest

Carta Perencanaan Anak Soleh

Picture Credit : Carta Perencanaan Anak Soleh

Credit to : Ustaz Zahazan Mohamed

Doa Memohon Mendapat Anak Yang Soleh -Majalah al-Ustaz isu 09

رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَاجِنَا وَذُرِّيَّاتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَاجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا


Dan juga mereka (yang diredhai Allah itu ialah orang-orang) yang berdoa dengan berkata:

"Wahai Tuhan kami, berilah kami beroleh dari isteri-isteri dan zuriat keturunan kami: perkara-perkara yang menyukakan hati melihatnya, dan jadikanlah kami imam ikutan bagi orang-orang yang (mahu) bertaqwa. - Furqan ayat 74



World Bloggers and Social Media Awards 2013 Is Back!


Picture Credit : 2nd World Bloggers & Social Media Awards 2013

Calling all bloggers. World Bloggers and Social Media Awards 2013 is back!
If you want to nominate your blog or someone's blog, kindly click on the link below. Nomination ends 31 December 2012. Hurry up!

Link : http://www.socialmediaweek.com.my/2013/awards/

Award Categories :
  1. Favourite Auto Blog
  2. Favourite Innovative Blog
  3. Favourite Business Blog
  4. Favourite Celebrity Blog
  5. Favourite Music & Entertainment Blog
  6. Favourite CSR Blog
  7. Favourite Educational Blog
  8. Favourite Foodie Blog
  9. Favourite Gossip Blog
  10. Favourite Photography Blog
  11. Favourite Gadgets Blog
  12. Favourite Political Blog
  13. Favourite Shopping Blog
  14. Favourite Sports Blog
  15. Favourite Travel Blog
  16. Favourite Social Media Brand
  17. Favourite Lifestyle Blog
  18. Favourite Micro Blog
  19. Most Creative Blog
  20. Favourite Campaign on Social Media
p/s : Bro Sharinginfoz, apa kata saya nominate blog saudara? ^__^

Wednesday, December 19, 2012

Capital FM Contest

Picture CreditCapital FM Contest

Tell your funny/horror facial hair shaving experience and stand a chance to take home a Philips Aquatouch Shaver worth RM199. Contest runs from 10th to 28th December 2012. So here is what you have to do.

Step 1: Visit the Capital FM website.
Step 2: Fill in the form and tell  your funny/horror shaving experience.
Step 3: Tune in to Capital FM The Jam Break to find out if you are the winner.

Prize: Free Philips Aquatouch Shaver (x1)

Contest submission ends: 28th December 2012

Send in your entries to :capitalfm@starrfm.com.my

Full Name:
IC No.:
Mobile No.:
Occupation:
Company:

My funny/horror facial hair shaving experience is: 

Tuesday, December 18, 2012

Casio Buy & Win Tickets to LEGOLAND Malaysia Contest

Picture Credit : Buy & Win

Casio Buy & Win Tickets to LEGOLAND Malaysia Contest
Date : 1 Dec 2012 (Saturday) - 15 Jan 2013 (Tueday)

Purchase any Casio Keyboard / Digital Piano from RM650 and above and get the chance to win 2 tickets to LEGOLAND Malaysia

Prize : 2 tickets to LEGOLAND Malaysia


KOOLFEVER Contest

Picture CreditKOOLFEVER Contest

KOOLFEVER Contest
Date : Now until 31 Dec 2012 (Monday)

Download the patch template here and design/ color your own patch and 
stand a chance to win tickets to LEGOLAND for family of 4.

How to download the patch template :


Step 1 - Right Click on the photo here
Step 2 - Save image as...
Step 3 - Download the patch template

Prize : You'll stand a chance to win tickets to LEGOLAND for family of 4.

Website : https://www.facebook.com/mykoolfever

BHPetrol Power To Win Contest

Picture Credit : BHPetrol Power To Win Contest

BHPetrol Power To Win Contest
Date : 1 Nov 2012 (Thursday) - 31 Dec 2012 (Monday)


Grand Prize x 1 (monthly) : RM 100,000

Other prizes:
10x RM3,000
30x RM1,000
50x 50,000 ePoints

Just spend RM30 with your eCard and answer 2 simple questions.

Website : http://www.bhpetrol.com.my/promo-power2win.html

Petronas Xtrack Contest

Picture Credit : Petronas Xtrack Contest

Petronas Xtrack Contest
Date : 3 Oct 2012 (Wednesday) - 26 Dec 2012 (Wednesday)

1. Spend RM50 or more at any Petronas Mesra Store
2. Fill in the contest and indemnity form
3. Submit
4. Stand a chance to win 2013 Malaysia F1 tickets

Monday, December 17, 2012

Electrolux Season's Fortune Contest


Picture Credit : Electrolux Season's Fortune Contest

Electrolux Season's Fortune Contest
Date : 15 Nov 2012 (Thu) - 31 Jan 2013 (Thu)


Picture Credit : 3 steps to win big prizes

How to win?


Step 1 : Buy
Step 2 : Redeem
Step 3 : and Win!

Read here for more details

Grand Prize: Travel vouchers for 2 to anywhere in the world worth RM20,000 and other prizes.


Websites :
https://www.facebook.com/
http://www.electrolux.com.my
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...