Friday, July 18, 2014

Salam Takziah MH17

Picture Credit : Al-fatihah

Picture Credit : Mufti Ismail Menk

Salam takziah buat keluarga penumpang MH17. Al-fatihah. 
Dari Allah kita datang, kepada Allah kita kembali.
See more pictures and condolences messages around the world at twitter #mh17

Save Gaza



No words can describe how heartbroken we are to see the young, innocent, defenseless kids covered with blood. Viciously killed. No words can describe how devastated we are to see the tears of their parents, calling them, asking them, kissing them, hugging them closely saying that everything will be okay. Owh, it's painful! My heart aches. I could not imagine if this happens to my family. To my son.

Our prayers are with you Palestine. AllahuAkhbar. AllahuAkhbar. AllahuAkhbar.

#prayforgaza
#prayforpalestine
#savegaza

Wednesday, July 16, 2014

Salute!

Picture Credit : Make the world a better place - One Day at a time.

Earlier, I have promise to myself not to share or to post anything that related to the incident between a young lady and an elderly man that have went viral. But I could not help myself to share this good intention from Digi Telecommunications.

Copy paste from the page.

"Most of us saw the video of this accident http://youtu.be/PkN8nmZaVD0 


Things might have gotten out of hand but we saw a really patient uncle who showed us the value of empathy.

Uncle, if you're reading this, please let us know in the comments below. We'd love to pay for the repairs of your car.

To the one who was upset, we know it was a tough situation but if you could find it in your heart to forgive, we'll fix yours too"

#30HariBaik

p/s : Thank you to The Kindness Project for sharing this. 

Larangan Sebar Aib Orang

Kadang - kadang kita terlupa. Jadi marilah kita sama - sama saling ingat mengingatkan. Terima kasih pada seorang sahabat yang mengingatkan. 

Picture Credit : Larangan Sebar Aib Orang

Bulan Ramadhan Bulan Pengampunan

Penatnya tengok timeline Facebook. Kebanyakkan pasal #CDM25. Tak naklah cakap apa-apa sebab rasanya ramai dah bercakap. Saudara - saudari, bulan Ramadhan ini bulan pengampunan. Mari kita bermaaf-maafan. Maafkanlah orang yang dah buat salah pada kita dan minta maaflah pada orang yang telah kita sakiti. 

Picture Credit : Forgive and Forget

p/s : Maafkanlah si Kiki  #CDM25. Rasanya dah cukup segala mental torture yang dia dapatkan? Moga - moga dia sedar perbuatannya dan segera minta maaf pada uncle yang cool tu. Kalau dapat buat secara terbuka lagi baik. Kan Kiki #CDM25?

Tuesday, July 8, 2014

Cara Membuka Pintu Kereta Bagi Kunci Yang Tertinggal Dalam Kereta


Picture Credit : Cara-Cara Membuka Kereta Bagi Kunci Yang Tertinggal di dalam Kereta

Pernah tak ada pengalaman sebegini? This is what happened to us last Sunday. Kereta tiba - tiba locked automatically from inside. Kunci kereta pulak ada kat dalam. Kunci pendua pulak tak tahu kat mana. Ada banyak barang dalam kotak yang belum di unpack lagi. Puas lah kami berdua cari kunci pendua tapi still tak jumpa.

Sementara husband try nak buka pintu kereta, saya google lah. Tak sangka pula ada orang yang berkongsi cara nak buka pintu kalau kunci tertinggal dalam kereta. Saya pun apa lagi, jadilah MacGyver kejap. Tapi tak dapat buka. Hubby pun try tapi tak berjaya juga. Nampak sangat kami berdua tak cukup MacGyver lagi. Hahaha!

So, the next day which is semalam, hubby bawaklah kereta lagi satu. Nasib baik ada kereta extra. Kalau tak, ponteng kerja la gamaknya. Tak pun naik bas. Tak pun naik komuter. Hahaha. Jauh juga nak menapak tu. Kereta lagi satu ni manual, so masaklah time jem.

Petang semalam, habis sahaja kerja, hubby pun panggillah seorang mekanik. Agak lama juga lah dia try buka pintu kereta. At last, dapat juga. Saya pun tanya, mekanik tu buat macam mana? Hubby pun explainlah. Turns out, cara dia sama jer dalam youtube tu. So, terbanglah duit RM20.

Kesimpulannya, janganlah tinggal kunci dalam kereta. Simpanlah kunci pendua anda. Tambahkanlah skill - skill MacGyver or survival skills, manalah tahu satu hari berguna.


Cara-Cara Membuka Kereta Bagi Kunci Yang Tertinggal di dalam Kereta
  • Tanggalkan getah pelapik tepi tingkap.
  • Ambil pembaris 12” dan jolok besi/plastik yang lock pintu tu
  • Jolok sampai terbukak.
  • Tapi tak semua kereta yang boleh buka cara ni. Ada juga yang tak boleh buka.

Boleh refer kat sini jugaApa yang diperlukan hanyalah sebatang dawai panjang berukuran 1 meter yang agak keras dan tebal dan sesuai untuk dimasukan ke ruang cermin tingkap kereta.Dawai sedemikian boleh didapati dari penyangkut baju (berdawai) yang senang diubahsuai menjadi alat untuk membuka kunci pintu dari luar.




p/s : Harap dapat manfaat ilmu MacGyver ini dengan sebaiknya. Jangan salah guna. Salah guna masuk penjara, masuk neraka. Paham?

p/s p/s : In case tak tahu apa itu MacGyver boleh refer sini dan sini. Malas nak explain, saya puasa. Hehehe

Tips For A Child - Friendly Ramadhan

Picture Credit : Tips For A Child - Friendly Ramadhan


Monday, July 7, 2014

Ramadhan Doodle Part 3

Last but not least. The last part.

Found these at 
Affanruslan.com. They are so cute. The doodles are from Brotherhood Arts and the source is here. Check out the rest of the Ramadhan Doodle (Next entry)


Ramadhan Doodle Part 1
Ramadhan Doodle Part 2























Friday, July 4, 2014

Ramadhan Doodle Part 2

Found these at Affanruslan.com. They are so cute. The doodles are from Brotherhood Arts and the source is here. Check out the rest of the Ramadhan Doodle (Next entry)

Ramadhan Doodle Part 1
Ramadhan Doodle Part 3




















Wednesday, July 2, 2014

What is so Scary about Lotus Seed?

Picture Credit : Try Google Trypophobia!

My Facebook timeline were full with people posting about how disgusted they were about a picture of lotus seed and a photoshop of lotus seed with one part of the human body. Some even unfriend the nasty people who are posting the picture. Some even try to figure out why some people hate or scared looking at the picture. 

At first I didn't really bother. But when I saw the picture, I kinda understand why. I even google Trypophobia and picture of lotus seed. Well, I might say, it is not easy on the eyes. 

There are a lot definition of Trypohobia. A simple explanation from urbandictionary is an intense, irrational fear of holes
Trypophobia is an intense fear of the following things, which results in an all-over itchy feeling and general uneasyness. Lotus seed pods, Crumpets, Pumice, Cavities in teeth, the Ampullae of Lorenzini in Sharks, Holes in concrete, Bug tunnels in wood, Enlarged pores of the skin, Aero Bars, Holes in walls caused by bullets, Bone marrow, Wasps' nest, Honeycomb, Bubbles in Dough, Ant holes, Veins in meat, Clusters of holes.

Dare to know more? Please read the lists below.

p/s : I am really, really tempted to put one picture of lotus seed. Dare to see?

Jadual Waktu Berbuka Dan Imsak Kuala Lumpur Dan Putrajaya 2014

Picture CreditJadual Waktu Berbuka Dan Imsak Kuala Lumpur Dan Putrajaya 2014

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...